Значні суми: Зеленський нарешті оприлюднив свій дохід від "Кварталу 95"
Категорія
Україна
Дата публікації

Значні суми: Зеленський нарешті оприлюднив свій дохід від "Кварталу 95"

Значні суми: Зеленський нарешті оприлюднив свій дохід від "Кварталу 95"
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський в 2019 році заробив майже 5 млн гривень на студії "Квартал 95". Цю суму він вказав у своїй декларації, опублікованій на офіційному сайті Національного агентства з протидії корупції, передає ONLINE.UA.

У документі зазначено, що Зеленський отримав 4,88 млн гривень роялті від "Кварталу 95" і 104 тисячі гривень за користування створеної ним торговельної марки.

Нагадаємо, 20 травня 2019 року Володимира Зеленський вступив на посаду президента України. Тоді за підсумками 2018 року він задекларував 9,2 млн грн доходів, з яких 4,2 млн були зароблені ним на основному місці роботи - в студії "Квартал 95". Згідно з декларацією у власності Зеленського є будинок під Києвом площею 353 кв. м, ділянка землі площею 1,2 тис. кв. м, квартира в Києві площею 131 кв. м і ще кілька об'єктів нерухомості. У власності у українського глави і його дружини Олени Зеленської є також автомобілі Land Rover 2016 року випуску і Mercedes-Benz S500.

Слід додати, що раніше співвласник студії "Квартал 95" Борис Шефір заявляв, що Зеленський не буде отримувати зарплату в студії "Квартал 95", поки буде займати посаду глави держави. При цьому він уточнював, що Зеленський буде отримувати роялті за продукти, створені компанією за 15 років. Йдеться про платежі, які періодично виплачуються продавцю ліцензії за поточне користування активами - найчастіше правами інтелектуальної власності.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський вніс зміни в декларацію про доходи. У жовтні минулого року він вніс в електронну декларацію 0,9 млн гривень доходів від надання іноземцям в оренду майна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?