Знайдена найбільша квітка в світі: видовищні фото і відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Знайдена найбільша квітка в світі: видовищні фото і відео

Знайдена найбільша квітка в світі: видовищні фото і відео
Джерело:  online.ua

На індонезійському острові Суматра виросла найбільша квітка в світі. Її діаметр становить 122 см - такий показник став абсолютним рекордом. Видовищні відео і фото і з величезною квіткою-рекордсменом масово поширюють в мережі, передає ONLINE.UA.

В Агентстві з охорони природних ресурсів Західної Суматри підтвердили новий рекорд, який поставила рослина-паразит - раффлезія. Ця цікава рослина не має коренів і листя, у неї є тільки незвичайні пелюстки, які часом досягають гігантських розмірів.

До речі, нова раффлезія виросла на місці колишньої квітки рекордсмена, але її діаметр був на десять сантиметрів менше. В кінці 2017 року цьому ж місці росла така ж квітка-паразит діаметром 107 см.

Раффлезія цікава тим, що у неї немає органів, де відбувався б фотосинтез. Вона дивним чином отримує всі поживні речовини з рослини-господаря за допомогою своїх присосок. Зазвичай ця рослина прикріплюється до ліан.

До речі, вперше раффлезія була відкрита в 1818 році на Суматрі провідником експедиції, якою керував сер Томас Стемфорд Раффлз. У його честь і було названо незвичайну рослину. Виявлена тоді квітка була метрового діаметру і мала масу приблизно 6 кг - в загальному ж маса квітки може досягати більше 10 кг.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Dicovery вибрав кращі фото дикої природи 2019 року. Приголомшливі знімки з тваринами були опубліковані в мережі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?