Ялинка космічних масштабів: NASA показало неймовірне новорічне фото
Категорія
Технології
Дата публікації

Ялинка космічних масштабів: NASA показало неймовірне новорічне фото

Ялинка космічних масштабів: NASA показало неймовірне новорічне фото
Джерело:  online.ua

Агентство NASA показало неймовірне фото, на якому зображена гарна ялинка космічних масштабів. Цей кластер зірок в назвали "Скупчення сніжинок", яке вдалося сфотографувати телескопу Spitzer, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт агентства.

На незвичайному космічному фото зображені яскраві зірки, які утворюють фігуру ошатної різдвяної ялинки з запаленою гірляндою. У NASA відзначили, що приблизно через 100 тисяч років цей кластер буде виглядати по іншому, так як зірки ще молоді і незабаром покинуть місця свого народження.

Також на неймовірному різдвяному фото можна розглянути частину туманності "Конус". Її "верхівка" видніється в лівому нижньому кутку зображення.

У NASA пояснили, що зіркоутворюючі хмари, які можна помітити на знімку, є динамічними структурами. Розташування зірок, які знаходяться на рівновіддаленій відстані одна від одної, свідчить про те, що вони є новонародженими світилами, "протозірками".

Варто відзначити, що зірки на різних етапах свого тривалого життєвого циклу світяться різними відтінками світла. Молоді світила мають тенденцію випромінювати яскраво-синє світло. Але чим старше зірка, тим швидше її світло буде зміщуватися до червоного.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що NASA показало видовищне відео дикого танцю супутників Нептуна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?