Бойовики атакували військову базу США - шокуюче відео
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики атакували військову базу США - шокуюче відео

Бойовики атакували військову базу США - шокуюче відео
Джерело:  online.ua

Бойовики ісламістського угруповання "Аш-Шабаб" із Сомалі атакували військово-морську базу США у Манда Бей в Кенії - в результаті нападу загинули троє громадян США. За попередніми даними, жертвами атаки стали один американський військовослужбовець і двоє цивільних контрактників. Варто зазначити, що поранені евакуйовані у безпечне місце. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "The Wall Street Journal".

За словами представника збройних сил Кенії полковника Пола Ньюгуна, атаку джихадистів вдалося відбити, четверо із них були вбиті.

"Бойовики також знищили два літаки і два вертольоти, які перебували на злітно-посадковій смузі, а також інші американські транспортні засоби. Вони рибули з території населеного пункту Хінді, розташованого неподалік від військової бази. Перед нападом вони відключили подачу електрики", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що "Аш Шабаб" діє переважно на території Сомалі, проте періодично здійснює напади у Кенії. З 2012 року – офіційний осередок "Аль-Каїди" у країнах Африканського Рогу. Угруповання має понад 14 тисяч бойовиків, які брали участь у сомалійській громадянській війні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Ірак почав активну підготовку механізму виведення іноземних військ з країни. З такою гучною заявою виступив представник головнокомандувача збройними силами країни Абдель Керім Халф.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?