Лукашенко зважився на потужний удар по Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко зважився на потужний удар по Росії

Лукашенко зважився на потужний удар по Росії
Джерело:  online.ua

Білорусь ввела податок на транзит російської нафти. Ставка податку встановлена в розмірі 50 відсотків. Відповідний указ напередодні підписав білоруський президент Олександр Лукашенко, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу білоруського глави держави.

Лукашенко ввів податок на транзит російської нафти після того, як стало відомо, що він не домовився з президентом РФ Володимиром Путіним про постачання нафти з РФ. На тлі розбіжностей Москви і Мінська білоруський лідер прийняв рішення обкласти серйозним податком організації, які займаються транспортуванням нафти і нафтопродуктів на території республіки. Він стосується і транзитного транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними трубопроводами, по яким йде російська нафта.

Слід зазначити, що Лукашенко підписав указ про новий податок через добу після заяви про провал переговорів з Росією щодо поставок нафти. Тоді білоруський президент звинуватив Кремль у спробі нажитися на своєму сусіді, продаючи йому нафту за занадто завищеною ціною. За підсумками суперечок з Путіним Лукашенко зазначив, що відмовився від дорогої російської нафти і попередив російського главу, що Мінськ буде шукати інші шляхи купувати нафту.

Нагадаємо, раніше Лукашенко попереджав Путіна, що Білорусь відмовиться від російського газу і забере у Росії нафтопровід "Дружба", якщо Москва не знизить ціну на газ. Білоруський лідер пригрозив главі Кремля, що плюне на нього так само, як він вчинив з Білоруссю.

"На першому етапі я забираю одну трубу і реверсом поставляю нафту до нас на НПЗ Північний і Південний, а потім переробляю. Цього року ми повністю закінчили модернізацію цих НПЗ, там глибина переробки, як в Європі. Чи піде нормально, я заберу реверсом другу трубу. У Росії залишиться одна. Росія поставляє під 70 млн тонн по цих трубах на преміальний західний ринок. Якщо я заберу 2 труби, у неї залишиться десь 20 млн тонн", - пояснював тоді свою позицію президент Білорусі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко зробив тривожний прогноз для Білорусі на 2020 рік.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?