У Росії зробили шокуючу заяву про збитий український літак
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії зробили шокуючу заяву про збитий український літак

У Росії зробили шокуючу заяву про збитий український літак
Джерело:  online.ua

США спровокували Іран на удар по пасажирському українському літаку Boeing 737 авіакомпанії МАУ. У Держдумі РФ розкритикували Іран за резонансне визнання. Там вважають, що відповідальність за авіакатастрофу лежить на США, а не на Ірані, де допустили "приватну помилку". З такою шокуючим заявою виступив заступник голови комітету з оборони Держдуми РФ Юрій Швиткін в інтерв'ю росЗМІ, передає ONLINE.UA.

"Ми повинні пам'ятати, що спровокували Іран на удар у відповідь Сполучені Штати Америки. Те, що Іран збив український Boeing - це не позиція держави Іран, а приватна помилка однієї з осіб ... Неправильно натиснув ту ж кнопку, пуск справив неправильно", - заявив Швиткін, правда, не уточнив, відповіддю на які саме дії США був пуск Іраном ракети по українському лайнеру.

Аналогічної думки дотримується і глава комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачов. Він заявив, що інцидент зі збитим українським літаком повинен бути закритий після визнання помилки Іраном.

"Те, що сталося стало можливим в умовах реальної небезпеки повторення американських ударів, на цей раз з іранської території, хоча це ніяк і не виправдовує помилку. І якщо розшифровкою "чорних скриньок" і подальшою роботою слідства не буде доведена навмисність дій іранських військових, інцидент повинен бути на це закритий", - сказав він.

Слід зазначити, що російські пропагандисти також продовжували заперечувати причетність Ірану до краху українського Boeing 737, який, як зізнався Іран, був збитий ракетою іранськими військовими через "людську помилку". Згідно альтернативним версіям російської пропаганди, "це точно була не ракета".

При цьому в Ірані повністю визнали свою відповідальність за збитий український літак. Іранські військові уточнили, що оператор ППО прийняв пасажирський літак МАУ за "ворожий об'єкт" і без узгодження запустив ракету з української Boeing 737, на борту якого летів 176 осіб - всі вони загинули. рішення при цьому він прийняв за лічені секунди.

Раніше ONLINE.UA публікував відео, на якому ймовірно зображений момент запуску іранської бойової ракети по українському літаку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?