Альтернативи немає: Путін висунув нову нахабну вимогу Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Альтернативи немає: Путін висунув нову нахабну вимогу Україні

Альтернативи немає: Путін висунув нову нахабну вимогу Україні
Джерело:  online.ua

Альтернативи Мінським угодам по Донбасу немає - Україна повинна прийняти закон про особливий статус Донбасу на безстроковій основі і включити його в Конституцію. З такою вимогою до влади України звернувся президент Росії Володимир Путін за підсумками переговорів з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель, які відбулися сьогодні, 11 січня, в Москві, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Кремля.

"На нашу думку, мінські угоди залишаються безальтернативною основою для нормалізації ситуації на південному сході України. Важливо, щоб конкретні завдання, поставлені в ході наших недавніх зустрічей в "нормандському форматі", втілювалися в життя. Закон про особливий статус повинен стати безстроковим. Його необхідно закріпити в українській Конституції, що також відображено в мінських угодах", - заявив Путін на спільній пресконференції з Меркель.

Канцлерка Німеччини підтримала Путіна. Вона заявила, що на нормандському саміті в Парижі всі проблеми по Донбасу вирішити не змогли, але в результаті провели обмін полоненими і домовилися про режим припинення вогню. Ці кроки Меркель назвала правильними.

"У нас є тверді наміри. Сподіваюся на прогрес по мінським угодам", - сказала Меркель.

Нагадаємо, переговори Путіна і Меркель в Москві продовжилися 3,5 години. Канцлерка Німеччини вперше за п'ять років приїхала в Москву для переговорів з президентом Росії - вона стала єдиним лідером європейської країни, яка прийняла запрошення російської влади. Крім Донбасу, Путін і Меркель обговорили транзит російського газу через Україну і будівництво "Північного потоку-2".

"Було відзначено важливе значення досягнутих 31 грудня домовленостей між "Газпромом" і українськими партнерами, відповідно до яких транзитні поставки будуть здійснюватися протягом наступних п'яти років. Ці домовленості носять взаємовигідний і збалансований характер і для Росії, і для України, і, безумовно, відповідають інтересам європейських споживачів російських енергоносіїв", - йдеться в повідомленні пресслужби Кремля.

Путін в свою чергу подякував Меркель за підтримку в питанні будівництво "Північного потоку-2", запевнивши канцлерку Німеччини, що РФ зможе добудувати скандальний газопровід без залучення іноземних партнерів, який відмовилися від будівництва через санкції США. Меркель же висловила надію, що даний проєкт буде все ж доведений до кінця.

"Німеччина та інші європейські країни виграють від "Північного потоку - 2"... Всі зацікавлені в диверсифікації своїх газових поставок ... Це дуже важливий проєкт», - сказала Меркель в ході пресконференції з Путіним.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Меркель раптово приїхала до Путіна в Кремль. На порядку переговорів стояли питання України, Сирії і Лівану.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?