Рекордний показник: росіяни остаточно розчарувалися в путінському режимі
Категорія
Світ
Дата публікації

Рекордний показник: росіяни остаточно розчарувалися в путінському режимі

Рекордний показник: росіяни остаточно розчарувалися в путінському режимі
Джерело:  online.ua

Росіяни остаточно розчарувалися в путінському режимі і чекають в 2020 році відставки уряду, гучних корупційних скандалів і масових протестів. Такий прогноз зробили 66% росіян, які взяли участь в опитуванні "Левада-центру", проведеному нещодавно в 137 населених пунктах з 50 регіонів Росії. До речі, цей показник став рекордним з 2013 року, передає ONLINE.UA.

За результатами опитування, 45% вважають, що в 2020 році Росію охоплять масові протести проти путінського режиму - цей показник за останні два роки значно виріс. При цьому майже половина опитаних (49%) очікують гострої економічної кризи, 23% впевнені, що в 2020 році Росія вступить в нові збройні конфлікти з сусідніми державами, війну з НАТО і США не виключають 14% росіян.

При цьому 22% опитаних допускають виникнення в країні зіткнень на національному грунті, а 13% росіян чекають держперевороту в Росії. Більша половина росіян не вірять в економічні та політичні поліпшення в країні - 57% переживають через можливу напруженість в економіці, 55% вважають, що 2020 рік буде складним і напруженим в плані політики.

"Для кого на першому плані матеріальні умови життя, вважають, що справи стали краще - люди встигають адаптуватися до труднощів. Крім того, є і втома від загального негативу. Другий фактор стосується тих, хто стежить за моральним кліматом в країні, їх оцінки не настільки оптимістичні, це стосується справедливості в розподілі доходів і свободи слова", - прокоментували результати опитування соціологи "Левада-центру".

Нагадаємо, в 2019 році кожен четвертий росіянин помітив погіршення свого матеріального становища. З Росії в даний час хотіли б виїхати 53% громадян у віці від 18 до 24 років, про що свідчили дані минулих опитувань.

Згідно з останніми даними Росстату, за межею бідності в Росії проживає понад 19 млн громадян, а це майже 13% населення Росії. При цьому прем'єр-міністр Дмитро Медведєв визнає, що життя в Росії "далеке від ідеалу, багатьом людям важко, а деякі просто виживають".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що майже кожен другий росіянин вважає, що в 2019 році жити в Росії стало ще гірше. Громадяни РФ розчарувалися путінської владою, через яку рівень життя в країні щорічно знижується і вже майже 20 млн людей живуть за межею бідності. Про це свідчать дані соцопитування "Левада-центру", який був проведений в грудні 2019 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?