Росія несе відповідальність: Німеччина нагадала Москві про важливі зобов'язання
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія несе відповідальність: Німеччина нагадала Москві про важливі зобов'язання

Росія несе відповідальність: Німеччина нагадала Москві про важливі зобов'язання
Джерело:  online.ua

Росія також несе відповідальність за угоду з Іраном щодо ядерної програми, як сторона, що підписала угоду. Москва повинна чинити тиск на Тегеран, щоб схилити Іран до дотримання правил гри. З таким закликом виступив глава МЗС ФРН Гайко Маас, нагадавши Росії про її зобов'язання, передає ONLINE.UA з посиланням на газету Saarbruecker Zeitung.

"Росія, будучи однією з сторін, що підписали угоду, несе відповідальність за те, щоб вона як фактор стабільності в регіоні була збережена ... Ми хочемо, щоб Москва на майбутніх переговорах допомогла схилити Іран до дотримання правил гри", - заявив Маас.

Міністр підкреслив, що російська сторона повинна використовувати свій вплив в Сирії для запобігання поширенню напруженості на Близькому сході. Маас попередив, що конфлікт між США і Іраном висить як "дамоклів меч" над регіоном, незважаючи на запобігання прямого військового зіткнення між Вашингтоном і Тегераном.

Варто додати, що напередодні канцлерка Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Еманнуель Макрон і прем'єр Великої Британії Борис Джонсон закликали Іран повернутися до виконання ядерної угоди. Вони стурбовані шокуючим рішенням Ірану відмовитися від одного з положень ядерної програми 2015 року. Європейські лідери розцінили це рішення як загрозу.

"Наше послання сьогодні ясно: ми як і раніше прихильні збереженню Віденської ядерної угоди; ми закликаємо Іран відкликати будь-які заходи, що суперечать угоді, і повернутися до повного її дотримання; ми закликаємо Іран утримуватися від подальших актів насильства; і ми по- як і раніше готові до діалогу з Іраном для підтримки стабільності в регіоні", - йдеться в спільній заяві Меркель, Макрона і Джонсона.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху терміново звернувся до країн Європи із закликом ввести жорсткі санкції проти Ірану за прикладом США. Він стурбований рішенням Ірану щодо ядерної програми, підкресливши, що Ізраїль не дозволить Ірану розробити ядерну зброю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?