Транзит газу через Україну можуть збільшити - що це означає
Категорія
Економіка
Дата публікації

Транзит газу через Україну можуть збільшити - що це означає

Транзит газу через Україну можуть збільшити  - що це означає
Джерело:  online.ua

Росія планує збільшити транзит газу через Україну приблизно на 11 мільярдів кубометрів у разі зростання попиту в Європі. Варто звернути увагу на те, що така потреба може виникнути у зв'язку з тим, що запуску газопроводу "Північний потік-2" російська влада очікує, в кращому випадку, до кінця року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "КоммерсантЪ".

"Навіть за первісним планом газопровід цього року міг бути використаний тільки наполовину, оскільки з двох ниток його продовження на території Німеччини - газопроводу Eugal - до початку року готова тільки одна, а друга буде запущена з 2021 року. Більш того, в першу нитку Eugal подається газ із першого "Північного потоку", завдяки чому "Газпром" може повністю завантажувати цю трубу, незважаючи на обмеження, накладені на використання газопроводу Opal за рішенням суду ЄС. Таким чином, не встигнувши ввести "Північний потік-2" цьогоріч, Газпром на практиці втратив всього лише близько 15 млрд кубометрів потужностей з транспортування", - сказано в матеріалі видання.

Що важливо, подібна ситуація потенційно може вимагати від компанії збільшити прокачування газу через Україну понад узгоджені в контракті на цей рік 65 млрд кубометрів. Піковий рівень відбору за всіма контрактами "Газпрому" в ЄС, Туреччині і на Балканах становить близько 650 млн кубометрів на добу, і, щоб забезпечити його, РФ може знадобитися ще близько 32 млн кубометрів на добу потужностей через Україну - близько 11,5 млрд кубометрів у перерахунку на рік.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії впевнені, що  Євросоюз піде на компроміс, завдяки чому вдасться добудувати і запустити скандальний газопровід "Північний потік-2". Віце-прем’єр РФ Дмитро Козак вважає, що надходити потрібно так само, як і з конфліктом по Україні, який вдалося вирішити.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?