Президент Ірану зважився на потужний удар по США
Категорія
Політика
Дата публікації

Президент Ірану зважився на потужний удар по США

Президент Ірану зважився на потужний удар по США
Джерело:  online.ua

Іран зважився на потужний удар по США у відповідь на вбивство генерала Касема Сулеймані. Американське оборонне відомство, Пентагон, внесли до списку терористичних організацій, до яких по іранським законодавством передбачені певні заходи. Відповідний указ підписав президент Ірану Хасан Рухані сьогодні, 13 січня, передає ONLINE.UA з посиланням на Tasnim.

Своїм указом Рухані доручив відповідним організаціям виконати резолюцію, яка була прийнята під час відкритого засідання парламенту у вівторок, 7 січня. Приводом для прийняття цієї резолюції стало вбивство іранського генерала Касема Сулеймані американськими військовими в Іраку.

Відомо, що в список терористів за указом Рухані включені всі представники армії США і пов'язані з Пентагоном компанії, причетні до вбивства Сулеймані. До цього Тегеран визнавав "терористичною організацією" тільки Центральне командування Збройних сил США (CENTCOM). Поправки, які відносять Пентагон і Збройні сили США до терористичних організаціяй, будуть внесені в іранський закон про "Контрзаходи щодо США".

Слід зазначити, що США оголосили іранський Корпус вартових ісламської революції, який, до речі, взяв на себе відповідальність за збитий український літак в Тегерані, терористичною організацією ще навесні минулого року. В рамках санкцій до цієї терористичної організації американським громадянам, компаніям та держорганам заборонено будь-яким чином співпрацювати з представниками Корпусу вартових ісламської революції, який офіційно вважається частиною збройних сил Ірану, і пов'язаними з ними особами або компаніями. Активи учасників цього списку в американських банках заморозили.

Нагадаємо, в Ірані ще 7 січня відбулося термінове засідання парламенту, на якому парламентарії визнали Пентагон і американську армію терористичними організаціями. Відповідне рішення було прийнято одноголосно - документ підписали 206 іранських депутатів. В "список терористів" парламентарії додали всіх співробітників Пентагону, пов'язані з Міноборони США організації, а також командирів, причетних до загибелі іранського генерала Касема Сулеймані.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп обурено звернувся до Ірану з вимогою припинити вбивства іранців, які вийшли на масові протести проти влади через збитий український літак. При цьому президент США заявив, що йому абсолютно байдуже, чи захоче Іран йти на переговори з Вашингтоном.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?