Глави МЗС країн, яких торкнулася авіакатастрофа МАУ, готують термінову зустріч
Категорія
Політика
Дата публікації

Глави МЗС країн, яких торкнулася авіакатастрофа МАУ, готують термінову зустріч

Глави МЗС країн, яких торкнулася авіакатастрофа МАУ, готують термінову зустріч

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко анонсував зустріч з чотирма колегами з приводу авіатрагедії літака "Міжнародних авіаліній України" в Ірані. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

За словами дипломата, йдеться про держави, громадяни яких загинули під час падіння лайнера. Переговори готуються у Лондоні.

"Через два дні я побачуся з ними в Лондоні, у нас відбудеться зустріч п'яти міністрів закордонних справ країн, де ми домовимося, як наші країни діятимуть окремо, і спільно, які кроки були зроблені для притягнення винних до відповідальності і як ми можемо допомогти постраждалим родинам", - пояснив Пристайко.

Міністр не згадав країни, які долучилися до цієї зустрічі. Видання припускає, що йдеться перш за все про Україну, Швецію, Велику Британію, Німеччину та Канаду. Окрім них, громадян втратили Іран та Афганістан.

Нагадаємо, катастрофа сталася 8 січня. Іранські збройні сили випадково влучили у літак одразу після старту, прийнявши його за військовий.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Ірані уряд виступив з обурливою заявою у відповідь на звинувачення. Офіційний Тегеран стверджує, що не намагався приховати дійсну причину трагедії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?