В Україні зафіксували небезпечну форму грипу
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні зафіксували небезпечну форму грипу

В Україні зафіксували небезпечну форму грипу
Джерело:  Укрінформ

У Вінницькій області було зафіксовано небезпечну форму грипу А, яка здатна спровокувати важкі ускладнення. З такою тривожною заявою виступила директорка департаменту охорони здоров'я Вінницької ОДА Людмила Грабович, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

Вона наголосила, що не дивлячись на низьку епідемічну ситуацію, у регіоні встановили лабораторно п'ять випадків цього захворювання. Окрім того, вказано, що отримано один позитивний результат на вірус парагрипу і два на аденовірус. Також досліджувалися 12 зразків матеріалу, у результаті отримано один позитивний результат на вірус грипу типу А H3N2 (гонконгський грип) і чотири позитивних на вірус грипу типу А H1 (свинячий грип).

"В цілому в області другого тижня 2020 року спостерігався низький рівень інтенсивності захворюваності на грип і ГРВІ - 364,2 випадки на 100 тис. населення. Найвищі рівні захворюваності на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції реєструвалися в Барському, Бершадському, Могилів-Подільському, Тульчинському і Хмільницькому районах", - сказано в повідомленні.

Грабович також підкреслила, що медичні установи області забезпечені необхідними противірусними препаратами. Варто зазначити, що офіційно в Україні від грипу померло три особи. Серед загиблих є вагітна жінка, а також жертвою грипу стала 6-річна дитина.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  вчені попередили про нову смертоносну епідемію. Вони винайшли бактерію Clostridium difficile, яка колосальними темпами еволюціонує, стаючи нечутливою до дезінфікуючих засобів. Відомо, що бактерія викликає інфекційні захворювання кишечника, в тому числі сепсис.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?