Зеленський підписав важливі законопроєкти - що необхідно знати
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський підписав важливі законопроєкти - що необхідно знати

Зеленський підписав важливі законопроєкти - що необхідно знати
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський підписав низку законопроєктів, які пов'язані з різними питаннями. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт Верховної Ради.

До парламенту повернули з підписом лідера законопроєкт під номером 0858, що стосується запобігання рейдерства земельних ділянок. Він закріплює права власників та користувачів.

Зокрема, документ вдосконалить державну реєстрацію землі, прав на неї, поглибить координацію між Державним земельним кадастром і державним реєстром прав на нерухомість.

Офіс президента також повернув із підписом Зеленського законопроєкт №0976. Він спрямований на підтримку Національної скаутської організації України "Пласт". Раніше президент ветував документ, після чого його доповнили правками. За ним місцева влада зобов'язана всіляко підтримувати роботу осередків руху, а центральні органи - розвивати його на загальному та міжнародному рівні.

Окрім того, отримав президентський підпис законопроєкт №392-ІХ, який вводить так звані мотиваційні листи до вишів. Завдяки йому абітурієнти можуть отримати додаткові бали у конкурсі. Вага цих листів корисна, але, втім, невелика - лише 1% від загального балу під час вступу.

За новим законопроєктом, "контрактники" та "бюджетники" ухвалюватимуть з вишем договір з правами та обов'язками студентів. Випускникам надаватимуть після завершення освіти диплом не "державного зразка" а тієї форми, яку ухвалить вчена рада установи.

Як повідомляв ONLINE.UA, у понеділок, 13 січня, від Офісу президента у Раду повернули з підписом Зеленського законопроєкт про так званий "реєстр педофілів".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?