Трюдо неочікувано назвав нову причину авіакатастрофи літака МАУ в Ірані
Категорія
Світ
Дата публікації

Трюдо неочікувано назвав нову причину авіакатастрофи літака МАУ в Ірані

Трюдо неочікувано назвав нову причину авіакатастрофи літака МАУ в Ірані
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо виступив з новою гучною заявою. Він стверджує, що пасажири українського літака МАУ, який ракетним ударом збили іранські військові під Тегераном, були б живі, якби не загострення конфлікту між США та Іраном. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Global News".

На думку політика, саме напруженість на Близькому Сході призвела до трагедії з літаком.

"Якби не було б напруженості, якби в останній час не було ескалації у регіоні, ці канадці були вже удома зі своїми родинами", – сказав він.

Джастін Трюдо наголосив, що авіакатастрофа є наслідком тих подій, що відбуваються під час війни чи конфлікту. За його словами, сторони повинні працювати над послабленням конфлікту.

"Невинні жертви отримують основний удар. І це нагадує, чому всім треба так зосереджено працювати з деескалацією, просуватися вперед, аби знизити напруженість і знайти шлях, який виключає подальші конфлікти та вбивства", – каже політик.

Як відомо, напередодні катастрофи українського літака, між США та Іраном спалахнув конфлікт. 3 січня американці за особистим наказом американського лідера Дональда Трампа ліквідували в Іраку іранського генерала Касема Сулеймані. Іран у відповідь обстріляв військові бази США в Іраку. За кілька годин після цього у небі поблизу Тегерана збили пасажирський літак МАУ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада Ірану має намір відправити бортові самописці зі збитого під Тегераном минулого тижня літака авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" у Францію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?