Єрмак відповів, чому Іран несподівано визнав знищення літака МАУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Єрмак відповів, чому Іран несподівано визнав знищення літака МАУ

Єрмак відповів, чому Іран несподівано визнав знищення літака МАУ

Президентський радник Андрій Єрмак стверджує, що Україні довелося боротися за визнання в Ірані провини за влучення ракети у пасажирський лайнер "МАУ". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".

За коментарем посадовця, у Києві від початку інциденту була версія про ракетну атаку на Boeing 737, яка й спричинила смерть 176 осіб.

"Але для нас було важливо, щоб вона була доведена. На місці цілодобово працювала експертна та пошуково-рятувальна група, до неї увійшли 45 експертів з Державної авіаційної служби, Національного бюро розслідувань авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами, представники РНБО, Служби безпеки України, ДСНС, Міністерства оборони, Міністерства закордонних справ і представники компанії МАУ", - пояснив Єрмак.

Він зазначив, що саме завдяки роботі експертної групи у Тегерані було на офіційному рівні визнано причетність іранської армії.

Також радник Володимира Зеленського відповів, чого той нібито із затримкою робив заяви щодо розслідування авіакатастрофи. Він додав, навіть заяви іноземних лідерів - лише припущення, доки Іран не надав підтвердження.

Як повідомляв ONLINE.UA, в ОПУ припустили, що Іран міг навмисно збити пасажирський лайнер- випадковість покаже розслідування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?