Засуджуємо подібне: Ізраїль озвучив Україні гучні звинувачення
Категорія
Україна
Дата публікації

Засуджуємо подібне: Ізраїль озвучив Україні гучні звинувачення

Засуджуємо подібне: Ізраїль озвучив Україні гучні звинувачення
Джерело:  online.ua

Влада Ізраїлю стверджує, що в Україні вшановують осіб, відповідальних за вбивство євреїв під час Голокосту. Однак українські дипломати уже відповіли на ці гучні звинувачення. За їхніми словами, Україна береже пам’ять про трагедію Голокосту та працює над відновленням історичної справедливості.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланнями на заяви МЗС обох країн.

Дипломати Ізраїлю запевняють, що "особи, відповідальні за вбивство євреїв під час Голокосту та в погромах, а також антисемітські ідеологи Українського національного руху останнім часом стали предметом публічного вшанування в Україні". МЗС Ізраїлю висловило "засудження цих явищ".

Українські дипломати оперативно відповіли, що Україна рішуче засуджує будь-які форми нетерпимості та антисемітизму, а органи влади на всіх рівнях докладають зусиль для боротьби з їх проявами. В МЗС України наголосили, що це було також визнано впливовими міжнародними та неурядовими організаціями, а також Міністерством у справах діаспори Ізраїлю. Така оцінка збігається з даними єврейської громади України і національних правозахисних неурядових організацій.

"Збереження історичної пам’яті про трагедію Голокосту в Україні, відновлення історичної справедливості, у т.ч. щодо тих, хто боровся за незалежність нашої держави і чию пам‘ять на догоду своїм інтересам зганьбила пропагандистська машина СРСР, і надалі залишатимуться важливими напрямами державної політики України.Вкотре наголошуємо, що цивілізовані нації мають виходити з принципу вшанування усіх загиблих, а дискусії у цій сфері мають точитися на рівні істориків і експертів, а не політиків", - підкреслила українська сторона.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно президент РФ Володимир  Путін виступив із суперечливою заявою щодо Ізраїлю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?