Київ рішуче відповів Ізраїлю на безпідставні закиди
Категорія
Політика
Дата публікації

Київ рішуче відповів Ізраїлю на безпідставні закиди

Київ рішуче відповів Ізраїлю на безпідставні закиди
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ України відповіло на звинувачення в антисемітизмі з боку Ізраїля. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

Дипломати заявили, що офіційний Київ із засудженням ставиться до будь-яких актів, у яких простежується антисемітизм. Влада бореться з подібними явищами.

"Це було також визнано впливовими міжнародними та неурядовими організаціями, а також Міністерством у справах діаспори Ізраїлю. Така оцінка збігається з даними єврейської громади України і національних правозахисних неурядових організацій", - підкреслили в МЗС.

Відзначається, що в Україні й надалі буде зберігатися історична пам'ять про Голокост, а також про визвольну боротьбу українців за свободу й незалежність. Пам'ять останніх за часів СРСР намагалися спотворити на користь радянського Кремля.

"Вкотре наголошуємо, що цивілізовані нації мають виходити з принципу вшанування усіх загиблих, а дискусії у цій сфері мають точитися на рівні істориків і експертів, а не політиків", - додали у відомстві.

Як повідомляв ONLINE.UA, ізраїльська влада стверджує, що в Україні вшановують пам'ять осіб, які нібито допомагали влаштовувати Голокост на окремих територіях. Вона засуджує подібні кроки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?