Рада звернулася до Ірану з жорсткою офіційною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада звернулася до Ірану з жорсткою офіційною заявою

Рада звернулася до Ірану з жорсткою офіційною заявою

Народні депутати Верховної Ради ухвалили офіційну заяву на адресу Ірану у зв'язку з катастрофою лайнера "МАУ". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".

Українська сторона закликала Тегеран узяти повну відповідальність за падіння літака, внаслідок якого загинули 176 осіб. Серед них 9 членів екіпажу.

"Верховна Рада очікує на офіційні вибачення ісламської республіки Іран за збиття українського літака та загибель його екіпажу та пасажирів, а також закликає Іран визнати свою повну відповідальність. Верховна Рада звертається до органів державної влади України із закликом повною мірою інформувати суспільство про результати розслідування катастрофи", - говориться у заяві.

Окрім того, нардепи звернулися до міжнародної спільноти з організаціями світового рівня, які повинні підтримати Київ у його прагненні до всеохопного розслідування, повернення тіл загиблих та надання Іраном компенсації.

Рада звернула увагу на проблему в організації безпечного повітряного руху над Іраном, яка потребує вирішення.

Документ чинний з дня прийняття.

Як повідомляв ONLINE.UA, радник президента Андрій Єрмак наголосив, що саме позиція України та робота експертної групи стали причинами визнання Іраном провини в авіакатастрофі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?