Ракети "Катюші" неочікувано атакували базу з військовими США
Категорія
Світ
Дата публікації

Ракети "Катюші" неочікувано атакували базу з військовими США

Ракети "Катюші" неочікувано атакували базу з військовими США
Джерело:  online.ua

Ракетами "Катюша" обстріляли військову базу Таджі на північ від Багдада, де зокрема розміщуються військові сили коаліції. Про це пише Reuters із посиланням на заяву іракських військових,та турецьке агентство "Анадолу, передає ONLINE.UA.

Згідно з даними турецьких ЗМІ, йдеться про потрапляння щонайменше двох ракет в авіабазу. Про жертви ракетної атаки не повідомляється. Варто зазначити, що військова авіабаза Аль-Таджі розташована на відстані 85 км на північ від Багдада.

Важливо нагадати, що 12 січня четверо людей були поранені під час атаки на авіабазу Балад, де розміщуються американські війська. З чотирьох поранених були два офіцери. У базу приблизно в 80 км на північ від Багдада поцілили 8 ракет "Катюша". Військові джерела ідентифікували поранених як іракських солдатів.

Як відомо, 31 грудня сталася спроба нападу на посольство США в Іраку. 3 січня під час повітряного обстрілу Сполученими Штатами автомобіля у аеропорту Багдада за наказом Дональда Трампа було вбито командувача іранських сил "Кудс" Кассема Сулеймані та командувача іракських шиїтів Абу Махді аль-Мухандіса. Американський лідер пригрозив завдати удари по 52 іранських мішенях, якщо Тегеран здійснить атаки проти американців чи американських об’єктів. Тегеран відреагував на погрози Трампа, назвавши його "терористом в костюмі".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що очільник НАТО  Єнс Столтенберг жорстко розкритикував та засудив удар  по американських базах в Іраку і закликав Іран утриматися від подальшого насильства.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?