Іран виступив з новими гучними погрозами
Категорія
Світ
Дата публікації

Іран виступив з новими гучними погрозами

Іран виступив з новими гучними погрозами
Джерело:  online.ua

Президент Ірану Хасан Рухані висловив погрозливі зауваження на адресу військовослужбовців з європейських країн, які знаходяться на Близькому Сході. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Associated Press.

За його словами, європейські солдати "можуть бути у небезпеці". Заява прозвучала після того, як три держави - Велика Британія, Німеччина, Франція - ініціювали механізм розв'язання суперечок у так званій ядерній угоді з Тегераном.

Нещодавно на Близькому Сході сталося нове загострення. Сполучені Штати та Іран обмінялися кількома ракетними ударами.

Окрім того, Тегеран оголосив про вихід з ядерних домовленостей між ним та Заходом. Таким чином, іранська влада не буде стримана у розвитку відповідних технологій, що теоретично у майбутньому може перетворити країну на ядерну. Наразі немає правдивих відомостей про таку зброю в Ірані.

Втім, Іран також наголосив, що готовий на відновлення угоди, але лише на умовах, які вигідні йому. За іншим підходом з боку Європи та США держава готова жорстко відстоювати позицію.

Як повідомляв ONLINE.UA, американський президент Дональд Трамп нещодавно звернувся до влади Ірану. Він закликав уряд не придушувати силою масові демонстрації у країні, а також не намагатися використати ядерну зброю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?