Путін хоче переписати Конституцію РФ - що саме він планує змінити
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін хоче переписати Конституцію РФ - що саме він планує змінити

Путін хоче переписати Конституцію РФ - що саме він планує змінити
Джерело:  online.ua

Очільник Кремля Володимир Путін неочікувано для всіх запропонував внести зміни до Конституції країни. Російський президент зазначив, що виносить на обговорення ряд конституційних поправок. Зокрема про те, що на території РФ Конституція фактично повинна мати пріоритет над міжнародним правом. Про це він повідомив в  оголошення послання Федеральним зборам РФ 15 січня, передає ONLINE.UA.

"Вважаю, що настав час внести в основний закон країни деякі зміни, які прямо гарантують пріоритет конституції РФ в нашому правовому просторі. Це означає, що вимоги міжнародного законодавства і договорів, а також рішення міжнародних органів можуть діяти на території Росії тільки в тій частині, в якій не тягнуть за собою обмеження прав і свобод людини і громадянина та не суперечать нашій конституції",- заявив очільник Кремля.

Окрім того, для осіб, які займають "критично важливі для забезпечення безпеки країни" посади (голови суб'єктів федерації, члени Ради федерації, депутати Державної думи, голова уряду, його заступники, федеральні міністри, керівники інших федеральних органів, а також судді), мають намір закріпити норму, що вони не повинні мати іноземне громадянство, вид на проживання або інший документ, що дозволяє постійно проживати на території іншої держави.

"Росія повинна залишатися сильною президентською республікою", - додав Путін.

Варто звернути увагу на те, що для потенційних кандидатів у президенти РФ хочуть закріпити вимогу проживати на території РФ не менше 25 років, а також відсутність іноземного громадянства або дозволу на проживання в іншій державі, причому не тільки на момент участі у виборах, але і коли б то не було раніше.

"Знаю також, що в нашому суспільстві обговорюється конституційне положення про те, що одна і та сама особа не має займати посаду президента РФ більше двох термінів поспіль. Не вважаю, що це питання принципове, але згоден з цим", - цинічно зазначив глава Кремля.

Зазначимо, що поправки до Конституції РФ, запропоновані в ході послання Путіна Федеральним зборам, повинні бути винесені на всенародне голосування.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Путін заявив, що події у світі розвиваються без жодного контролю та дуже неочікувано, регіональні конфлікти можуть враз стати світовою проблемою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?