У Гончарука визначилися, які підприємства не віддадуть під приватизацію
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Гончарука визначилися, які підприємства не віддадуть під приватизацію

У Гончарука визначилися, які підприємства не віддадуть під приватизацію
Джерело:  online.ua

У Кабінеті міністрів України затвердили, які стратегічні підприємства не повинні потрапити під приватизацію. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Telegram-канал прем'єр-міністра Олексія Гончарука.

За його словами, урядові посадовці вже погодили законопроєкт. Наступний крок - розгляд та ухвалення документа у Верховній Раді.

Ініціатива встановлює, що віддавати у приватні руки не можна підприємства, які:
- пов'язані з енергетичною незалежністю та обороноздатністю України;
- оцінені як природні монополії;
- їхнє значення для суспільства визначене як критично важливе.

"Більше того, ми посилимо контроль за належним користуванням майном та ефективним управлінням стратегічних державних підприємств, які не підлягають приватизації", - резюмував Гончарук.

Нагадаємо, масивна програма приватизації стала одним з елементом передвиборчої програми нової влади на чолі з президентом Володимиром Зеленським.

Як повідомляв ONLINE.UA, у жовтні минулого року український президент затвердив перший перелік державних підприємств на приватизацію. Зеленський підписав документ, у якому вказані п'ять об'єктів, які повністю готові для відповідного процесу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?