Зеленський прийняв остаточне рішення про призов в армію - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський прийняв остаточне рішення про призов в армію - що відомо

Зеленський прийняв остаточне рішення про призов в армію - що відомо
Джерело:  online.ua

Українців будуть призивати в армію з 18 років, а не з 20 років, як зараз. Відповідний указ підписав президент України Володимир Зеленський 16 січня 2020 року. Він вступить в силу з моменту опублікування, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу українського лідера.

Згідно з указом, 18-річних українців будуть призивати на строкову військову службу вже з наступного призову. Згідно з указом, у армію будуть призивати придатних за станом здоров'я до військової служби громадян України чоловічої статі до 27-річного віку, які не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу. Своїм указом Зеленський поставив завдання Кабміну визначити чисельність громадян, які підлягають призову в 2020 році.

Крім того, в указі Зеленського визначені терміни призовної кампанії в Україні на 2020 рік: весняний - з квітня по червень, осінній - з жовтня по грудень. Також в документі визначені терміни звільнення в запас військовослужбовців строкової служби. Строковики, які мають ступінь вищої освіти спеціаліст або магістр, та ті, що вислужили встановлені строки строкової військової служби, будуть звільнені в запас у квітні - червні і в жовтні - грудні 2020 року.

Нагадаємо, на даний момент в Україні призивали в армію з 20 до 27 років. За межами цього віку чоловіки могли відправитися на службу добровільно. Відстрочку від армії могли отримати призовники, які мають дитину до трьох років, мають двох і більше дітей або вагітну дружину, юнаки, у яких непрацездатні батьки, студенти денних відділень ПТУ, вузів і духовних семінарій, священники, поліцейські, деякі педагоги та лікарі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський підписав указ про зміни системи звань в ЗСУ. Реформа полягає у введенні нових звань сержантського і старшинського складу української армії. Це розпочато для приведення системи відповідно до тієї, що існує в країнах НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?