Небезпечний вірус поширюється: зафіксовано перший випадок зараження за межами Китаю
Категорія
Світ
Дата публікації

Небезпечний вірус поширюється: зафіксовано перший випадок зараження за межами Китаю

Небезпечний вірус поширюється: зафіксовано перший випадок зараження за межами Китаю
Джерело:  online.ua

Невідомий вірус з Китаю почав поширюватися - перший випадок зараження зафіксовано в Японії. Небезпечний коронавірус виявили у 30-річного місцевого жителя, який захворів небезпечною недугою після відвідування китайського міста Ухань. Про перший випадок зараження невідомим вірусом з Китаю в Японії повідомляє Kyodo News, передає ONLINE.UA.

У МОЗ Японії підтвердили інформацію про перший випадок зараження невідомим вірусом, який виявили у жителя префектури Канагава. У відомстві уточнили, що 3 січня чоловік знаходився в китайському місті Ухань і там відчув нездужання. 6 січня він повернувся до Японії з ознаками захворювання, а вже 10 січня його госпіталізували з симптомами кашлю і жаром.

У японському міністерстві охорони здоров'я підтвердили, що це перший подібний випадок зараження невідомим вірусом з Китаю, підтверджений в Японії в ході лабораторного дослідження. Там відзначили, що через п'ять днів лікування чоловіка, що заразився, виписали з лікарні, а ніхто з його родичів після не захворів. Уникнути зараження вдалося і медикам, які лікували чоловіка.

Нагадаємо, в грудні минулого року в китайському місті Ухань стався спалах пневмонії, викликаної новим коронавірусом. Його виявили більш ніж у 40 людей. 9 січня повідомлялося, що помер перший пацієнт, у якого виявили невідомий вірус. Хоча точна причина його смерті невідома - у пацієнта, крім вірусного захворювання, діагностували пухлину черевної порожнини і хронічне захворювання печінки.

Фахівці підозрюють, що причиною спалаху став штам вірусу з сімейства коронавірусів, який раніше у людей не знаходили. У Всесвітній організації охорони здоров'я відзначають, що китайські фахівці, намагаючись встановити причину захворювання, виключили вірус грипу, аденовірус та інші віруси. У ВООЗ поки не вважають, що спалах невідомого вірусу в Китаї є передвісником небезпечної епідемії. Поки ж медики рекомендують дотримуватися ефективних правил профілактики:

  • Регулярно мити руки.

  • Відмовитися від вживання сирих яєць і недосмаженого м'яса - варити і смажити їх потрібно при високій температурі до повної готовності.

  • Триматися подалі від людей з ознаками застуди - кашлем і нежитем.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні зафіксували небезпечну форму грипу А, яка здатна спровокувати важкі ускладнення. Її зафіксували у Вінницькій області.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?