Вже з 1 лютого: Гончарук дав гучну обіцянку українцям
Категорія
Економіка
Дата публікації

Вже з 1 лютого: Гончарук дав гучну обіцянку українцям

Вже з 1 лютого: Гончарук дав гучну обіцянку українцям
Джерело:  online.ua

З 1 лютого в Україні почне працювати програма дешевого кредитування. На першому етапі відсотки по кредиту знизять для малого підприємництва. На другому етапі знизять відсоткові ставки кредиту по іпотеці. З такою гучною обіцянкою виступив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його аккаунт в Facebook.

"Дешеві кредити потрібні українцям не колись, а вже зараз. Тому з 1 лютого ми, як і обіцяли, запустимо програму дешевих кредитів для малого підприємництва під 5%, 7% і 9%, анонсовану раніше президентом", - повідомив Гочарук.

Також глава Кабміну запевнив, що в 2020 року також ще вдасться значно знизити вартість кредитних ресурсів і для іпотеки. - до 11-12% в гривні. Гончарук вважає, що здешевити іпотеку - складне завдання, але українська влада, за словами Гончарука, до неї готова.

"Зараз Україна має всі передумови для економічного зростання в наступні кілька років. Нашій країні починають вірити. Уряд і НБУ мають загальні пріоритети: економіці треба максимально швидко дати доступ до дешевих ресурсів і зменшити ризики для фінансових установ. Ми готові до викликів. У нас все вийде!", - підсумував Гончарук.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський виступив за повернення українців, які виїхали на заробітки за кордон, додому. Він запропонував з 1 лютого 2020 року видавати українцям до 1,5 млн грн кредиту з низькою процентною ставкою строком на 5 років на відкриття або розвиток будь-якого бізнесу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Гончарук пообіцяв українцям значне зниження тарифів на опалення. Прем'єр запевнив, що платіжки з більш низькими цифрами українці отримають вже в січні 2020 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?