Ще одна країна ЄС зважилася на удар по Росії через брехню Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Ще одна країна ЄС зважилася на удар по Росії через брехню Путіна

Ще одна країна ЄС зважилася на удар по Росії через брехню Путіна
Джерело:  online.ua

Латвія зважилася за прикладом Польщі на потужний удар проти Росії. Латвійський сейм прийняв жорстку резолюцію, в якій міститься заклик до міжнародного співтовариства критично оцінити брехню президента РФ Володимира Путіна про Другу світову війну. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на міністра закордонних справ Латвії Едгара Рінкевичса.

"Парламент Латвії тільки що прийняв резолюцію, яка відкидає і засуджує спроби Росії переписати і обілити історію початку Другої світової війни, пакт Молотова-Ріббентропа і кримінальну сталінську зовнішню політику", - написав у Twitter глава латвійського МЗС.

Він уточнив, що в резолюції підкреслюється неприйнятність спроби Путіна заперечувати факти про Другу світову війну з метою зменшити відповідальність Радянського Союзу за трагічні події історії. У документі також зазначено, що заперечуючи роль пакту Молотова-Ріббентропа і факт окупації та анексії, Росія виступила проти конституційних основ Латвії і ввела міжнародну спільноту в оману щодо ролі СРСР у розв'язанні війни.

Нагадаємо, Путін в ході своєї великої пресконференції в кінці 2019 року несподівано для всіх почав виправдовувати введення радянських військ до Польщі в 1939 році тим, що польський уряд нібито не контролювала свою армію. Російський глава заявив, що Сталін і Гітлер правильно зробили, прийняв рішення про розподіл Польщі.

У Польщі жорстко відреагували на нахабну брехню Путіна. Польська влада нагадала президенту Росії чіткі історичні факти про те, що без співучасті тодішнього керівника СРСР Йосипа Сталіна в розділі Польщі і без природних ресурсів, які Сталін постачав Гітлеру, націонал-соціалістам не вдалося б взяти Європу під свій контроль. Через виниклий скандал в Польщі екстрено прийняли резолюцію, яка на законодавчому рівні посилить боротьбу з російською пропагандою і дозволить заборонити Москві тлумачити історію "зі своєї точки зору".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Європарламент звинуватив президента Росії Володимира Путіна в переписуванні історії Другої світової війни. Європейські депутати вважають главу СРСР Йосипа Сталіна союзником лідера нацистської Німеччини Адольфа Гітлера, який дозволив німцям атакувати Західну Європу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?