Microsoft підготувала черговий неприємний сюрприз користувачам
Категорія
Технології
Дата публікації

Microsoft підготувала черговий неприємний сюрприз користувачам

Microsoft підготувала черговий неприємний сюрприз користувачам
Джерело:  online.ua

Microsoft випустила першу версію свого браузера Edge на базі Chromium. На нього примусово переведуть всіх користувачів - Windows 10 автоматично замінить вбудований в операційну систему браузер в одному з найближчих оновлень. Про нововведення Microsoft повідомляється в офіційному блозі компанії, передає ONLINE.UA.

Відомо, що новий браузер Edge підтримує 10 мов. Також в браузері можна вибрати опцію, яка не дозволить всім сайтам відстежувати активність користувача, завдяки чому реклама в мережі буде менше персоналізована. Поки правда в Edge Chromium відсутні функції по синхронізації історії відвідувань і використанню розширень. Їх планують додати протягом року.

У Microsoft додали, що новий браузер Edge сумісний з усіма системами Windows, починаючи з Windows 7. Також випущені версії для iOS, macOS і Android. Всі нові комп'ютери на Windows будуть поставлятися вже з новим браузером.

Важливо відзначити, що браузер Edge встановиться автоматично через Windows Update (служба Windows Update). Цей неприємний сюрприз торкнеться всіх пристроїв, що працюють на Windows 10 версії 1803 (April 2018 Update) і вище. Відзначається, що користувачі не зможуть зберегти і продовжити користуватися старою версією браузера, так як Edge встановиться в фоновому режимі.

Нагадаємо, в Microsoft раніше анонсували, що з 15 січня браузер Chrome, який належить інтернет-гігантові Google, не буде працювати у користувачів Windows. Тоді повідомлялося, що примусової заміни браузера неможливо уникнути, але він дозволить підключати сторонні браузерні розширення як з магазину Microsoft Store, так і з Chrome Web Store.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що компанія Microsoft повністю припинила підтримку Windows 7 з 14 січня 2020 року. Йдеться про припинення оновлення і технічної підтримки операційної системи, яка, за даними аналітиків, встановлена приблизно на 40% персональних комп'ютерів по всьому світу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?