Вибори на Донбасі: США жорстко поставили Путіна на місце
Категорія
Політика
Дата публікації

Вибори на Донбасі: США жорстко поставили Путіна на місце

Вибори на Донбасі: США жорстко поставили Путіна на місце
Джерело:  online.ua

Влада США не втомлюється нагадувати Кремлю про стійкість своєї позиції щодо окупованого Криму та Донбасу. Так, глава місії США в ОБСЄ Джеймс Гілмор наголосив, що вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей можуть відбутися лише після виведення з території російських збройних формувань.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ВВС".

"Штати закликають до відновлення контролю Україною над своїм міжнародним кордоном з Росією. Вільні та чесні вибори мають відбуватися під українським контролем та в безпечному середовищі, з виведенням з території України очолюваних Росією сил та незаконних збройних формувань", - підкреслив американський дипломат.

Окрім того, Гілмор зазначив, що спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ фіксують "необмежений потік вагонів, вантажних автомобілів та військових машин, які на щоденній основі прибувають з РФ на територію, що контролюється Росією на сході України".

Також американський дипломат закликав Кремль та Володимира Путіна дотримуватись Мінських угод та "відповісти взаємністю на добросовісність, проявлену адміністрацією президента Зеленського".

Варто зазначити, що в ході зустрічі Тристоронньої контактної групи у Мінську сторонам нарешті вдалося домовитися про розведення сил та засобів біля пункту пропуску "Гнутове", хоча офіційний Київ наполягав на чотирьох нових ділянках.

Як повідомляв ONLINE.UA,  у Міністерстві закордонних справ РФ зізналися, що вважають, що офіційний Київ "рухається в правильному напрямку" в питанні виконання мінських угод.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?