Кабмін анонсував важливі зміни для українців в 2020 році
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін анонсував важливі зміни для українців в 2020 році

Кабмін анонсував важливі зміни для українців в 2020 році
Джерело:  online.ua

Глава уряду Олексій Гончарук несподівано написав заяву про відставку, яку вже навіть передав главі держави Володимиру Зеленському. Однак він також встиг підбити підсумки 4-місячної роботи та чітко назвати головні напрямки розвитку Кабміну в поточному році. Про це він написав на сторінці в соцмережі, передає ONLINE.UA

Отже, очільник уряду оокреслив декілька планів на 2020 рік, а саме:

1. Запуск перших державних онлайн-сервісів, що спростять життя людей.

2. З 1 лютого в Україні запрацює програма доступного кредитування для підприємців – 5/7/9%, а вже восени метою є іпотека під 11 – 12%.

3. З 1 березня уряд запустить програму "Велике будівництво". Це дозволить відремонтувати та побудувати понад 4000 кілометрів доріг, якісно оновити 100 шкіл, 100 дитсадків, 100 стадіонів та 200 приймальних відділень.

4. Ми ухвалили програму медичних гарантій. З 1 квітня держава повністю буде компенсувати витрати на пологи, лікування інсульту, інфаркту. Розширили програму "Доступні ліки", до якої включено інсулін.

5. Підготували до запуску приватизації понад 500 збиткових не стратегічних підприємств, а це додаткові приблизно 12 мільярдів гривень до держбюджету.

6. Уряд не буде більше переплачувати по зовнішнім та внутрішнім зобов'язанням. За останній місяць ми залучали ресурси по 2,22% в євро і 9,88% в гривні. Це найкращий показник за 10 останніх років і важливий фактор для зростання всієї економіки країни.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, президент України Володимир Зеленський поінформований про готовність піти у відставку прем’єр-міністра Олексія Гончарука.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?