Сенат почав процедуру імпічменту президента США - перша реакція Трампа
Категорія
Політика
Дата публікації

Сенат почав процедуру імпічменту президента США - перша реакція Трампа

Сенат почав процедуру імпічменту президента США - перша реакція Трампа
Джерело:  online.ua

16 січня у верхній палаті Конгресу США (в Сенаті) формально стартував розгляд справи про імпічмент американського лідера Дональда Трампа. Що цікаво, очільник Білого дому цього разу відреагував доволі спокійно: мовляв, процес мине швидко, адже є лише "шахрайством", передає ONLINE.UA з посиланням на "ВВС".

"16 січня в Сенаті офіційно оголосили статті звинувачень у бік Дональда Трампа: зловживання президентською владою та перешкоджання розслідуванню Конгресу щодо імпічменту. Про це повідомили в CNN. Цього ж дня до присяги привели голову Верховного суду США Джона Робертса (саме він вестиме справу) й усіх сенаторів, що виконуватимуть роль присяжних", - сказано в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що обвинувачення представлятимуть семеро демократів із нижньої палати Конгресу США на чолі з Адамом Шифтом. Їх називають "менеджерами імпічменту". Наразі відомо, що розгляд справи по суті Сенат почне у вівторок, 21 січня.

Американський лідер Дональд Трамп судовий процес у Сенаті щодо свого імпічменту традиційно називає шахрайським. На його думку, процес "повинен минути дуже швидко". В соціальних мережах очільник Білого дому написав, що імпічмент хочуть оголосити за "ідеальну телефонну розмову" з Президентом України Володимиром Зеленським.

Як повідомляв ONLINE.UA, Парнас стверджує, що у травні минулого року передав новому українському лідеру Володимиру Зеленському ультиматум від Трампа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?