У Зеленського нарешті пояснили, чому ігнорували версію збиття літака МАУ
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського нарешті пояснили, чому ігнорували версію збиття літака МАУ

У Зеленського нарешті пояснили, чому ігнорували версію збиття літака МАУ
Джерело:  online.ua

Очільник МЗС України Вадим Пристайко нарешті вирішив пояснити, чому посольство України в Ірані спочатку виключило версію теракту або ракетного удару по боїнгу МАУ, який було збито в небі над Тегераном. Про це український дипломат розповів, відповідаючи на запитання депутатів в парламенті, передає ONLINE.UA.

"Я як міністр закордонних справ приношу вибачення за дії посольства, дійсно це була реакція перша в стані шоку, який пережило наше посольство, прибувше на місце, де загинули наші люди… Посольство зробило помилку в тому, що воно подало інформацію отриману від іранської сторони, офіційно, не вказавши, що це за інформацією іранської сторони", - пояснив Вадим Пристайко.

Окрім того, український дипломат погодився із нардепами, що на той момент від такої відповідальної заяви варто було утриматись. За його словами, посольство намагалось якомога швидше повідомити про те, що ця трагедія відбулась.

Нагадаємо, що 8 січня, в перші години після катастрофи, посольство України в Ірані заявило, що версія теракту чи ракетної атаки як причини катастрофи літака авіакомпанії МАУ виключається. Що важливо, пізніше посольство прибрало цю заяву, підкресливши, що інформація щодо причин авіакатастрофи з'ясовується комісією.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент України Володимир  Зеленський жорстко відреагував на зізнання Ірану. Він вимагає, щоб Іран повністю визнав вину в тому, що збив український літак, в результаті чого загинули 176 невинних людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?