Стало відомо, які втрати зазнали ЗСУ на Донбасі протягом року
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо, які втрати зазнали ЗСУ на Донбасі протягом року

Стало відомо, які втрати зазнали ЗСУ на Донбасі протягом року
Джерело:  online.ua

Протягом 2019 року та січня-2020 у боротьбі з російським агресором загинули 132 українських військовослужбовці. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс генерального прокурора.

За офіційними даними, поранені були 716 бійців ЗСУ. У зв'язку з кожним смертельним випадком відкрито кримінальне провадження.

"Загалом упродовж 2019-2020 років через постійні атаки з боку незаконних збройних формувань на території Донецької області загинув 101 військовослужбовець, 519 отримали тяжкі поранення, у Луганській області – 31 та 197 відповідно", - зазначили в Офісі.

Відомство наголошує, що тримає під контролем усі розслідування та судові розгляди щодо загибелі військовослужбовців від вогню противника на Донбасі.

Нагадаємо, збройний конфлікт між Україною та РФ почався навесні 2014 року. Російська армія тоді вдерлася у Крим, а пізніше - на Донеччину та Луганщину.

Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні Нового року у Міністерстві оборони України заявили про обговорення у Тристоронній контактній групі нових ділянок для відведення військ. Окрім того, йшлося про режим припинення вогню з 1 січня, але обстріли з ворожого боку не вщухають.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?