Меркель терміново подзвонила Путіну - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель терміново подзвонила Путіну - що сталося

Меркель терміново подзвонила Путіну - що сталося
Джерело:  online.ua

Лідерка ФРН Ангела Меркель та очільник Кремля Володимир Путін в ході термінової телефонної розмови детально обговорили питання, пов'язані з міжнародною конференцією щодо Лівії, яка пройде 19 січня в Берліні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

Варто зазначити, що розмова відбулася за ініціативою німецької сторони.

"Обговорювалися різні аспекти, пов'язані з міжнародною конференцією з Лівії, яка проводиться в Берліні 19 січня", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, ФРН планує 19 січня провести в Берліні міжнародну конференцію з врегулювання ситуації в Лівії, де після вбивства Муаммара Каддафі в 2011 році запанував хаос, а пізніше фактично встановилося двовладдя. В Кремлі зазначили, що президент РФ 19 січня відвідає Берлін для участі в конференції.

"У цьому заході також можуть взяти участь глава Уряду національної згоди (ПНС), що засідає в Тріполі, Фаїз Саррадж, і фельдмаршал Халіфа Хафтар, командувач Лівійської національної армією (ЛНА). Крім того, очікується участь представників, у тому числі на рівні глав держав, Алжиру, Британії, Єгипту, ОАЕ, Китаю, Туреччини, Франції", - кажуть у відомстві.

Нещодавно глава МЗС РФ Сергій Лавров наголосив, що підсумкові документи берлінської конференції з урегулювання ситуації в Лівії практично узгоджені. За його словами, ці документи "в повній мірі відповідають рішенням, які приймала Рада Безпеки [ООН] щодо лівійського врегулювання, не містять будь-яких положень, що суперечать рішенням Радбезу".

Як повідомляв ONLINE.UA, турецька влада у січні  погодили відправку військових підрозділів до Лівії. Вони підтримуватимуть уряд, який визнали на рівні ООН та стане опонентом генерала Хафтара, а також Єгипту та російських найманців, що опосередковано його підтримують.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?