Україна завдала рішучого удару по Росії через свавілля в Чорному морі
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна завдала рішучого удару по Росії через свавілля в Чорному морі

Україна завдала рішучого удару по Росії через свавілля в Чорному морі
Джерело:  online.ua

Росія продовжує протиправну діяльність в Чорному і Азовському морях, перешкоджаючи пошуково-рятувальним операціям. З такою скаргою проти РФ Україна звернулася в Міжнародну морську організацію (IMO) при ООН. Цей документ був поданий спільно з Грузією. Його підтримали країни ЄС і США. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу посольства України у Великій Британії в Facebook.

"Делегації України і Грузії звернули увагу держав-членів IMO на протиправну діяльність РФ, яка перешкоджає пошуково-рятувальних операцій в Чорному морі, Азовському морі і Керченській протоці. Спільний документ України і Грузії був підтриманий делегаціями країн ЄС і США", - повідомили українські дипломати.

Відомо, що скарга України проти Росії через свавілля в Чорному і Азовському морях буде розглянута організацією на наступному засіданні, яке відбудеться 24 січня. Офіційна відповідь IMO на спільну скаргу Грузії і України проти Росії поки невідома.

Варто зазначити, що напередодні під час засідання сьомої сесії Підкомітету з навігації, радіозв'язку, пошуку і порятунку в Лондоні Україна висловила жорсткий протест в зв'язку з неправомірними діями Росії в Азовському морі і Керченській протоці. Йшлося про незаконне розширення радіостанцією НАВТЕКС-Новоросійськ району обслуговування. Офіційний Київ наполягає, що навігаційна інформація з безпеки мореплавання повинна поширюватися виключно українською радіостанцією НАВТЕКС-Бердянськ.

Нагадаємо, Міжнародна морська організація (IMO) є міжнародною міжурядовою організацією, яка входить до складу ООН як спеціалізована установа. Діяльність IMO спрямована на запобігання дискримінаційних дій, що стосуються міжнародного торгівельне судоплавство, а також прийняття норм щодо забезпечення безпеки на морі та запобігання забрудненню із суден морського середовища.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що НАТО разом з Україною планує потужний удар по РФ на тлі гібридних загроз в Чорноморському регіоні з боку Росії. Навчання будуть проведені в 2020 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?