США терміново направили бойовий безпілотник в Крим і на Донбас - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

США терміново направили бойовий безпілотник в Крим і на Донбас - що відбувається

США терміново направили бойовий безпілотник в Крим і на Донбас - що відбувається
Джерело:  online.ua

Американський стратегічний безпілотник RQ-4 Global Hawk провів термінову розвідку біля берегів окупованого Криму і кордону окупованого Донбасу. Його політ тривав кілька годин вздовж Чорноморського узбережжя і лінії розмежування на Донбасі. Фото польоту американського військового безпілотника опублікував моніторинговий ресурс PlaneRadar, передає ONLINE.UA.

Повідомляється, що безпілотний апарат RQ-4 Global Hawk ВПС США злетів з авіабази НАТО на острові Сицилія. Спочатку протягом більше чотирьох годин він вів розвідку поблизу лінії розмежування в Донбасі, після чого приступив до розвідувального польоту уздовж узбережжя окупованого Криму. Відзначається, що безпілотник провів розвідку на південь від Керченської протоки і вздовж усього узбережжя Кубані аж до Сочі.

Як вказав моніторинговий ресур, бойовий безпілотник здійснював політ в міжнародному повітряному просторі на висоті 16 тисяч метрів. В цілому американський літальний апарат моніторив ситуацію в Криму і на Донбасі протягом шести годин.

Нагадаємо, RQ-4 Global Hawk - американський стратегічний розвідувальний БПЛА. Літальний апарат був розроблений дочірнім підприємством компанії Northrop Grumman. Перший безпілотник цього типу приступив до виконання бойових завдань в березні 2006 року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на початку січня США направили до кордону Росії військовий літак-розвідник Beechcraft RC-12X Liberty. Развездполет проводився кілька годин поблизу Калінінграда на висоті більше восьми тисяч метрів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?