У Росії зробили резонансне визнання про окупацію Польщі: у Варшаві відреагували
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії зробили резонансне визнання про окупацію Польщі: у Варшаві відреагували

У Росії зробили резонансне визнання про окупацію Польщі: у Варшаві відреагували
Джерело:  online.ua

Росія нарешті зізналася, що СРСР і Червона армія окупували Польщу після Другої світової війни. У російському МЗС згодні, що звільнення Варшави від нацистських окупантів Радянським Союзом не принесло країні свободи. У Варшаві подякували Москві за довгоочікуване визнання - там вважають, що "це вірний крок в сторону спільної правди про 1945 рік". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу МЗС РФ.

Російський МЗС визнав, що Червона армія врятувала полякам життя під час Другої світової війни, проте свободу їм треба було відстоювати самим. Ця заява стала реакцією на заяву посольства Польщі в РФ, в якій йшлося про те, що звільнення від нацистської окупації принесло країні не свободу, а радянський терор.

"Звільнивши Варшаву і всю Польщу від нацистів, Червона Армія врятувала полякам життя. Свободу треба було відстоювати самим", - йдеться в повідомленні російського МЗС.

У відповідь польське міністерство звернуло увагу на те, що Москва вперше офіційно визнала, що Червона армія в 1945 році увійшла до Польщі не для звільнення країни.

"Дочекалися офіційного підтвердження, що вхід Червоної Армії в 45 році не був пов'язаний з приходом до Польщі свободи. Це правильний крок у напрямку спільної правди про 1945 рік. Спасибі", - відреагувало на повідомлення російського міністерства посольство Польщі.

Нагадаємо, в Польщі на скандальну брехню Путіна і Другій світовій війні, в якій він виправдовував захоплення країни сталінським режимом, нагадали, що Сталін в 1945 році породив пригнічення поляків, звірства і експлуатацію економіки. У Варшаві переконані, що СРСР у вересні 1939 року напав на країну разом з нацистською Німеччиною, а після того, як Варшаву вдалося звільнити від німецько-фашистських окупантів, встановив в Польщі нове комуністичне рабство.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Польща вирішила жорстко покарати Росію через скандальну брехні Путіна про Другу світову війну. Там готують жорстку резолюцію, яка на законодавчому рівні посилить боротьбу з російською пропагандою і дозволить заборонити Москві тлумачити історію "зі своєї точки зору".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?