Голосування провалено: в ЄС раптово заблокували нові санкції проти Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Голосування провалено: в ЄС раптово заблокували нові санкції проти Росії

Голосування провалено: в ЄС раптово заблокували нові санкції проти Росії
Джерело:  online.ua

Євросоюз провалив голосування за нові санкції проти Росії за незаконні вибори в окупованому Криму, які окупанти провели восени минулого року. Проти санкцій раптово виступив Кіпр, який заблокував їх введення. Польща за підтримки інших країн ЄС намагається обійти опір Кіпру, щоб домогтися більшої шкоди для Кремля через нахабну окупації українського півострова, передає ONLINE.UA з посиланням на Польське радіо.

"Згоди країн ЄС в цій справі не було досягнуто через опір Кіпру. Польща, яку підтримують кілька країн, намагається вирішити цю проблемну ситуацію", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, Варшава домагається, щоб санкції були введені проти сімох росіян, які відповідали за проведення незаконних виборів в українському Криму. Під санкціями передбачені заборона в'їзду в ЄС і заморожування рахунків на території Євросоюзу. Країни ЄС визнали нелегальними осінні вибори Росії в окупованому Криму, оскільки це порушує міжнародне право в зв'язку з приналежністю півострова Україні, але ввести нові санкції поки не вдається через Кіпр.

Слід зазначити, що Кіпр виступає проти нових антиросійських санкцій без будь-яких конкретних обгрунтувань. В ЄС пов'язують опір Кіпру з зусиллями держави впровадити економічні обмеження щодо осіб, які несуть відповідальність за турецькі буріння в територіальних водах Кіпру. А через те, що багато країн Європейського Союзу поставилися до цього неохоче, Кіпр тепер не погоджується на розширення санкцій проти Кремля.

"Польща, яку підтримують більше 10 країн, намагається розділити ці два питання, щоб санкції ЄС за нелегальні вибори в Криму вступили в силу як можна швидше", - підкреслює джерело.

Нагадаємо, в кінці 2019 року Євросоюз продовжив дію потужних економічних санкцій проти Російської Федерації ще на 6 місяців. Крім того 12 грудня Конгрес США нарешті прийняв закон про оборонний бюджет - також до нього додали положення про санкції проти компаній, причетних до будівництва "Північного потоку-2".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Німеччина вимагає, щоб США скасували санкції проти російського "Північного потоку-2". Зокрема, канцлерка Німеччини Ангела Меркель вважає, що незважаючи на всі політичні проблеми, "Північний потік-2" повинен бути добудований.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?