Вже померла друга людина: в Китаї продовжує бушувати невідомий вірус
Категорія
Світ
Дата публікації

Вже померла друга людина: в Китаї продовжує бушувати невідомий вірус

Вже померла друга людина: в Китаї продовжує бушувати невідомий вірус
Джерело:  online.ua

У Китаї продовжує бушувати невідомий вірус, яким заразилися десятки людей. Кілька днів тому в китайському місті Ухань померла друга людина, у якій було виявлено невідомий раніше штам вірусу з сімейства коронавірусів з ознаками атипової пневмонії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Відомо, що другою жертвою невідомого вірусу став 69-річний чоловік. Він помер 15 січня від пневмонії, з якою був госпіталізований за кілька днів до смерті. Крім ознак пневмонії, у пацієнта було діагностовано порушення функції нирок і серйозні пошкодження інших органів - медики не виключають, що це наслідки небезпечного коронавируса, причину і природу якого до цих пір не можуть встановити фахівці.

Слід зазначити, що влада Китаю офіційно заявляє про 45 випадків зараження вірусом, але британські вчені спростовують цю заяву. За їхніми даними вже заражені більше 1700 чоловік. У Всесвітній організації охорони здоров'я стежать за ситуацією і поки не оголошують небезпечну епідемію. Експерти рекомендують поки дотримуватися ефективних правил профілактики: регулярно мити руки, відмовитися від вживання сирих яєць та непрожаренного м'яса і триматися подалі від людей з ознаками застуди.

Нагадаємо, перший випадок смерті від невідомого вірусу в Китаї був зафіксований 9 січня. Зараз ще п'ять чоловік, заражених вірусом, залишаються в критичному стані.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що невідомий вірус став поширюватися за межами Китаю. Перші випадки захворювання були зафіксовані в Таїланді і в Японії. В обох випадках хворими були китайці, які нещодавно побували в місті Ухань, де в кінці минулого року виник спалах атипової пневмонії, викликаної новим коронавірусом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?