Кримінальні справи про держзраду: ДБР терміново звернулось до Порошенко
Категорія
Україна
Дата публікації

Кримінальні справи про держзраду: ДБР терміново звернулось до Порошенко

Кримінальні справи про держзраду: ДБР терміново звернулось до Порошенко
Джерело:  online.ua

Колишній глава України Петро Порошенко повинен з'явитися в ДБР на допити у кримінальних справах про держзраду 21 і 24 січня. У Бюро оприлюднили копії повісток експрезиденту і попередили його, що якщо він не з'явиться на допит, то може бути застосований примусовий привід. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ДБР.

В оприлюднених повістках зазначено, що на допит Порошенко викликають у кримінальних справах щодо його можливої держзради в ході підготовки Мінських угод від 2015 року. У документах зазначено, що ексглава України викликається на допит в якості свідка.

У ДБР нагадали Порошенко перелік поважних причин, через які він може не з'явитися на допит. Якщо ж колишній президент не з'явиться на допити без поважних причин, то відповідно до статей 139 і 140 КПК України до нього може бути застосований привід.

Нагадаємо, кримінальне провадження за фактом можливого скоєння державної зради п'ятим президентом України Петром Порошенко під час підписання Мінських угод щодо врегулювання ситуації на Донбасі в 2015 році було порушено ДБР 10 грудня минулого року. Відомості про можливе скоєння злочину внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Попередня кваліфікація - по ч.1 ст.111 Кримінального кодексу України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що кримінальні справи, в яких фігурує колишній президент України Петро Порошенко, знаходяться на стадії досудового розслідування. За ним тривають експертизи та допити, жоден з яких не переносився. Про це повідомили в ДБР, зазначивши, що слідчі в даних кримінальних справах дотримуються принципу справедливості і невідворотності покарання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?