Бойовики поставили Зеленському новий обурливий ультиматум по Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики поставили Зеленському новий обурливий ультиматум по Донбасу

Бойовики поставили Зеленському новий обурливий ультиматум по Донбасу
Джерело:  online.ua

Поки офіційний Київ не сяде за стіл прямих переговорів з бойовиками, війна на Донбасі не закінчиться. З таким нахабним ультиматумом до української влади звернувся так званий "глава Народного ради ДНР" Володимир Бідьовка, передає ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

"Поки київська влада не готова до прямого діалогу з нашими представниками. Однак, це більш б прискорило врегулювання мирного процесу", - заявив Бідьовка.

Представник незаконної угруповання "ДНР" в черговий раз звинуватив офіційний Київ у невиконанні Мінських угод, але, правда, упустив той момент, що саме бойовики щодня зривають мирні домовленості, які були досягнуті на нормандських переговорах в Парижі, в грудні 2019 року. Факти порушень окупантами режиму припинення вогню регулярно фіксують представники СММ ОБСЄ, які спостерігають за ситуацією на Донбасі.

Більш того, представник так званої "ДНР" звернувся до Франції і Німеччини з вимогою чинити тиск на Україну щодо Донбасу, інакше, за словами Бідьовки, "говорити про мир буде важко".

Слід зазначити, що раніше на прямих переговорах між Україною та бойовиками наполягали в Москві. Зокрема, глава МЗС РФ Сергій Лавров зазначав, що український глава Володимир Зеленський за час свого президентства зробив багато ля врегулювання конфлікту на Донбасі, але остаточного миру, на думку Лаврова, він зможе досягти тільки за столом переговорів з бойовиками так званих "ДНР" і "ЛНР". Він навіть пообіцяв Києву посприяти для переговорів з представниками окупованих Донецька і Луганська.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що бойовики поставили Україні черговий зухвалий ультиматум по Донбасу щодо проведення виборів. Вони вимагають, щоб Київ погодив з ними закон про особливий статус Донбасу, а після цього закріпив його в Конституції України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?