Авіакатастрофа МАУ: Іран дав гучну обіцянку Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Авіакатастрофа МАУ: Іран дав гучну обіцянку Україні

Авіакатастрофа МАУ: Іран дав гучну обіцянку Україні
Джерело:  online.ua

Іран нарешті відповів на повторні вимоги української сторони про передачу "чорних скриньок" збитого ракетами українського літака МАУ в Тегерані. Іранська влада ухвалила рішення передати Україні бортові самописці боїнгу, на борту якого загинули 176 осіб. "Чорні ящики" літака прибудуть в Україну до кінця січня, передає ONLINE.UA з посиланням на Tasnim.

Глава відділу розслідування подій Організації цивільної авіації Ірану Хасан Резаєфар уточнив, що Тегеран не розшифровував "чорні скриньки" збитого українського літака. Він додав, що самописці спробують проаналізувати в Києві, використовуючи досвід Франції, Канади та США, а якщо розшифровка не вдасться, то їх передадуть на дослідження Франції.

Нагадаємо, авіакатастрофа МАУ в Ірані сталася 8 січня в результаті попадання бойової ракети іранських протиповітряних сил. Внаслідок ракетного удару пасажирський літак загорівся і впав. На його борту летіло 176 осіб, всі вони загинули. Серед загиблих було 11 громадян України, з них 9 членів екіпажу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що іранський генерал Амір Алі Хаджізадех, чиї війська контролювали ракетну систему, яка збила літак МАУ, стверджує, що влада країни цинічно приховувала правду про причини авіакатастрофи для захисту своєї національної безпеки. За словами генерала, обман був потрібен, щоб посилити безпеку Ірану.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?