Ви будете здивовані: названі найнезвичайніші дитячі імена в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Ви будете здивовані: названі найнезвичайніші дитячі імена в Україні

Ви будете здивовані: названі найнезвичайніші дитячі імена в Україні
Джерело:  online.ua

Новоспечені батьки в 2019 році здивували неординарністю по підбору імені своїм дітям. У списку найбільш рідкісних і незвичайних виявилися імена мультяшних героїв та історичних персонажів. Якими іменами українці називали своїх дітей в 2019 році повідомила пресслужба Центрального міжрегіонального управління Мін'юсту, передає ONLINE.UA.

У відомстві зазначили, що в минулому році в Києві було видано більше 32 тисяч свідоцтв про народження. Найчастіше в Києві батьки називали дівчаток - Соломія, Марія, Варвара, Мілана та Аріна, а хлопчиків - Олександр, Дмитро, Матвій, Марк. При цьому деякі столичні батьки неординарно підійшли до вибору імені малюкам. Деякі назвали своїх дочок Ореста, Фрота, Аннаель, Влана, Агата, Глафіра, Герда, Фіона, Фея, а синів - Фелікс, Саватій, Ангел, Димитр, Ілай, Спартак.

По Київській області у відомстві також склали список популярних дитячих імен. Серед них: Ангеліна, Аліса, Валерія, Катерина, Мирослава, Соломія, Софія, Денис, Єгор, Захар, Макар, Назар, Олег і Роман. Але і там були зафіксовані випадки видачі свідоцтв з рідкісними і незвичайними іменами. Наприклад, деякі назвали дочок - Агунік, Хауля, Дьйомерсі, Лаян, Оріяна, а синів - Азарій, Алімпій, Аліхан, Вільдан, Довуд, Стратон, Робін, Умут.

У Черкаській області в списку популярних імен дітей лідирують Вероніка, Єва, Вікторія, Ганна, Діана, Богдан, Максим, Тимофій, Назар та Іван. Серед рідкісних дитячих імен зафіксовані - Попелюшка, Ія, Лада, Марселіна, Севіль, Теона, Брайан, Граф, Ісай, Нелей.

Нагадаємо, в Україні не перший рік дають дітям незвичайні імена. У минулі роки при реєстрації дітей деякі українці шокували креативністю. Серед юних українок в країні з'явилася Лялька, Олімпіада, Мадонна, Беллатрісса, Керолайн, Вевея, Нух, Осійохон. Втім дивував і список незвичайних імен для хлопчиків - Цезар, Потап, Дьюдонне-Рене, Шавкавбек, Аполлон, Одіссеас, Конор, Роял, Харлампій.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, скільки дітей народилися в перший день 2020 року. В Україні 1 січня на світ з'явилися 1092 дитини, а в світі народилося 400 тисяч дітей. Найбільше немовлят вперше побачили світ в країнах Азії і Африки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?