Росія влаштувала ракетну стрілянину біля берегів Криму - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія влаштувала ракетну стрілянину біля берегів Криму - що сталося

Росія влаштувала ракетну стрілянину біля берегів Криму - що сталося
Джерело:  online.ua

Російські моряки знову влаштували потужну стрілянину в Чорному морі біля берегів окупованого Криму. З зенітних установок і артилерії вони стріляли по надводних і повітряних цілях в рамках навчань, який проводив Чорноморський флот РФ. Подробиці стрілянини окупантів в Криму повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Міноборони РФ.

Відомо, що стрілянина біля берегів українського Криму велася з російського малого ракетного корабля "Орехово-Зуєво". Екіпажу було поставлено завдання відпрацювати взаємодію при виконанні бойових завдань з екіпажами літаків морської авіації, ППО і центром управління штабу флоту, в рамках яких моряки провели зенітні і артилерійські стрільби по надводних і повітряних цілях.

У російському оборонному відомстві зазначили, що це не останні ракетні стрільби в Чорному морі в рамках навчань Чорноморського флоту РФ. На наступному етапі підготовки особового складу екіпаж корабля "Орехово-Зуєво" буде виконувати бойові завдання у складі корабельної тактичної групи.

Слід додати, що корабель "Орехово-Зуєво" увійшов до складу ВМФ Росії в кінці минулого року. На його борту розміщено сучасне артилерійське, ракетне, протидиверсійний, зенітне і радіотехнічне озброєння. Також корабель обладнаний ракетним комплексом "Калібр-НК".

Нагадаємо, це не перші провокаційні навчання, які російські окупанти проводять в українському Криму. У минулому році російські військові провели навчання ракетних кораблів в акваторії Чорного і Каспійського моря, в яких взяли участь понад 5 тисяч військовослужбовців, а також більше 500 одиниць артустановок і ракетних комплексів, включаючи далекобійні важкі артилерійські знаряддя "Тюльпан", реактивні системи залпового вогню "Торнадо","Смерч","Ураган","Град", самохідні гаубиці "Мста-С".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія по тривозі підняла військових берегової оборони в Криму. Військовим наказали відпрацювати ведення вогню по мішенях і відпрацьовувати навички з пошуку підводного човна умовного супротивника в море, із застосуванням бомб і торпедного зброї в рамках чергових навчань.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?