Новий світовий рекорд: українка блискуче перемогла на престижному турнірі зі стрибків у висоту
Категорія
Спорт
Дата публікації

Новий світовий рекорд: українка блискуче перемогла на престижному турнірі зі стрибків у висоту

Новий світовий рекорд: українка блискуче перемогла на престижному турнірі зі стрибків у висоту
Джерело:  online.ua

Українська спортсменка Ярослава Магучіх встановила новий світовий рекорд зі стрибків у висоту. 18-річна легкоатлетка блискуче перемогла на престижному турнірі U20, який проходив у Львові з результатом 2,01 метра. Цей результат став найкращим у сезоні і новим світовим рекордом U-20 в приміщенні, передає ONLINE.UA з посиланням на Національний олімпійський комітет України.

"Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх отримує блискучу перемогу на Меморіалі Дем'янюка у Львові. 2,01 - висота, яка принесла їй перше місце, є найкращим результатом сезону в світі, новим світовим рекордом U-20 в приміщенні, повторенням рекорду України в приміщенні і рекордом турніру!" - повідомили в НОК.

Ярослава прокоментувала свій тріумф. Вона підкреслила, що стрибок на висоту 2 метри 1 сантиметр став її особистим рекордом в приміщенні. Магучіх не має наміру зупинятися на досягнутих результатах.

"2,01 (метра - ред.) - мій особистий рекорд в приміщеннях. Наступний старт в Коттбусі 29 січня (Німеччина - ред.). Будемо змагатися і показувати високі результати", - заявила Магучіх після перемоги на "Меморіалі Дем'янюка" у Львові .

Турнір, тріумфатором якого стала Ярослава Магучіх, проходив в категорії U20 (серед спортсменів до 20 років). Легкоатлети змагалися за першість зі стрибків у висоту в приміщенні. Відомо, що на змаганнях Ярослава стартувала з висоти 1,86 м і до 1,99 м підкорювала планку з першої спроби - вже цей показник став рекордом турніру. Але Магучіх не зупинилася на досягнутому. Вона пішла на особистий рекорд і спритно подолала висоту 2,01 м.

Нагадаємо, 18-річна Ярослава Магучіх в 2019 році виграла "срібло" в стрибках у висоту на чемпіонаті світу, побивши світовий юніорський рекорд. Також вона стала наймолодшою стрибункою в історії, яка підкорила планку на висоті 2 метри. На сьомому етапі "Діамантової ліги" в американському Юджині вона посіла третє місце. В її активі є золоті медалі Юнацької Олімпіади-2018, чемпіонату світу U-18 (2017) і чемпіонату Європи U-18 (2018).

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Ярослава Магучіх стала кращою молодою легкоатлеткою світу 2019 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?