Їм залишилося жити 30 секунд: Трамп розсекретив важливі подробиці вбивства Сулеймані
Категорія
Політика
Дата публікації

Їм залишилося жити 30 секунд: Трамп розсекретив важливі подробиці вбивства Сулеймані

Їм залишилося жити 30 секунд: Трамп розсекретив важливі подробиці вбивства Сулеймані
Джерело:  online.ua

Американські військові з камер спостерігали за операцією по вбивству іранського генерала Касема Сулеймані і доповідали президенту США Дональда Трампа про те, що відбувається. Про це повідомив американський лідер на вечері для спонсорів Республіканської партії, аудіозапис з якої опинився в розпорядженні CNN, передає ONLINE.UA.

Під час виступу Трамп описав Сулеймані як "відомого терориста", який "був в нашому списку". При цьому він не згадав "неминучу загрозу", яка змусила його прийняти рішення вбити Сулеймані, про що раніше заявляли чиновники американської адміністрації. Трамп розповів, що Сулеймані "говорив погані речі про нашу країну".

"Скільки цього лайна ми повинні слухати? Скільки ми будемо слухати?", - емоційно прокоментував Трамп своє рішення.

За словами Трампа, він особисто стежив за тим, як Сулеймані прибув до міжнародного аеропорту Багдада, де його зустрів командувач іракських шиїтів Абу Махді аль-Мухандіс. Він вважає, що в ході операції з ліквідації іранського генерала США вдалося взяти "два за ціною одного".

"Вони разом, сер. Сер, їм залишилося жити 2 хвилини і 11 секунд. Вони в броньованому автомобілі. Сер, їм залишилося жити приблизно одну хвилину. 30 секунд. 10, 9, 8 ... Потім раптом - бум. Їх більше немає, сер", - навів Трамп слова військових, які звітували йому про хід операції.

Нагадаємо, іранський генерал Касем Сулеймані був убитий 3 січня під час повітряного обстрілу автомобіля в аеропорту Багдада за наказом Дональда Трампа. В ході військової операції США було ліквідовано також командувача іракських шиїтів Абу Махді аль-Мухандіс. Іран розцінив удар США як оголошення війни і пригрозив Штатам потужною відповіддю.

У ніч на 8 січня Іран обстріляв ракетами дві бази в Іраку, де розташований військовий контингент США. В Ірані удар по авіабазі Ейн аль-Асад назвали відплатою за вбивство генерала Касема Сулеймані.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Іран зважився на потужний удар по США у відповідь на вбивство генерала Касема Сулеймані. Американське оборонне відомство, Пентагон, внесли до списку терористичних організацій, до яких по іранським законодавством передбачені певні заходи. Відповідний указ підписав президент Ірану Хасан Рухані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?