Катастрофа МАУ: Іран раптово відмовився від своєї обіцянки Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Катастрофа МАУ: Іран раптово відмовився від своєї обіцянки Україні

Катастрофа МАУ: Іран раптово відмовився від своєї обіцянки Україні
Джерело:  online.ua

Іран знову відмовився виконувати вимогу України про передачу "чорних ящиків" збитого літака МАУ, на борту якого загинули 176 осіб. Глава комісії з розслідування авіаційних подій Організації цивільної авіації Ірану Хасан Резаєфар через день після того, як пообіцяв відправити в Київ бортові самописці Боїнга, відмовився від своїх слів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на IRNA.

"Бортові самописці з українського Боїнга знаходяться в руках Ірану, і ми не плануємо їх відправляти. Іран працює над відновленням даних і записів в кабіні", - заявив Резаєфар.

Він зазначив, що Іран розглядає можливість відправити бортові самописці збитого літака МАУ в Україну або Францію. Але остаточне рішення Тегеран поки не прийняв.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що Іран відповів на повторні вимоги української сторони і погодився передати "чорні ящики" збитого ракетами українського літака МАУ в Тегерані. Іран обіцяв, що бортові самопісци Боїнгу прибудуть в Україну до кінця січня. Але через день з невідомих причин Тегеран змінив своє рішення.

Нагадаємо, авіакатастрофа МАУ в Ірані сталася 8 січня в результаті попадання бойової ракети іранських протиповітряних сил. В результаті ракетного удару пасажирський літак загорівся і впав. На його борту летіло 176 осіб, всі вони загинули. Серед загиблих було 11 громадян України, з них 9 членів екіпажу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 19 січня в Україні прощаються із загиблими в катастрофі МАУ українцями. Їх тіла доставили вранці в аеропорт "Бориспіль". У церемонії прощання взяли участь перші особи країни на чолі з президентом Володимиром Зеленським.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?