Україна і Угорщина уклали важливу домовленість - що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна і Угорщина уклали важливу домовленість - що відомо

Україна і Угорщина уклали важливу домовленість - що відомо
Джерело:  online.ua

Україна і Угорщина будуть співпрацювати за кількома напрямками військової розвідки. Такої домовленісті досягли начальник ГУР генерал-полковник Василь Бурба і начальник Головного управління військової інформації Угорщини генерал-лейтенант Янош Береш. Ця співпраця буде сприяти включенню України до Програми розширених можливостей НАТО. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ГУР Міністерства оборони України.

В рамках спільної співпраці військові розвідки Угорщини та України розроблять спільні оцінки регіональних загроз і механізми протидії їм. Бурба і Береш також погодили першочергові спільні кроки, які дозволять підвищити якість обміну інформацією та рівень обізнаності структур безпеки НАТО.

Нагадаємо, кілька днів тому відбулося засідання Комісії Україна-НАТО, в рамках якого сторони обговорили сфери подальшої співпраці. Зокрема розглядався новий формат партнерства НАТО "Один партнер - один план", в якому окремим пріоритетним напрямком є реформування сил безпеки, включаючи впровадження стандартів і цінностей Альянсу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що перед засіданням Комісії Україна-НАТО українські дипломати подали заявку на отримання статусу члена партнерства в програмі розширених можливостей НАТО  - ИОР. Участь в Програмі розширених можливостей долучить Україну до навчань НАТО, а також до швидкого і більш глибокому обміну розвідувальними даними.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?