Секретар РНБО терміново звернувся до українців - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Секретар РНБО терміново звернувся до українців - що сталося

Секретар РНБО терміново звернувся до українців - що сталося
Джерело:  online.ua

Україна продовжить роботу з розслідування катастрофи МАУ в Ірані, поки повністю не з'ясує всі обставини трагедії і не доб'ється покарання винних. З такою заявою до українців звернувся секретар РНБО Олексій Данилов в день прощання із загиблими в катастрофі українцями, передає ONLINE.UA з посиланням на пост чиновника в Facebook.

"Сьогодні з Ірану прибув літак з тілами українців, загиблих у страшній авіакатастрофі. Україна зазнала непоправної втрати. Але сьогодні у нас є можливість гідно попрощатися з ними на рідній землі. Глибокі співчуття рідним і вічна пам'ять загиблим. А наша робота не зупиниться до повного з'ясування обставин трагедії та покарання винних", - пообіцяв Данилов.

Він нагадав, що в катастрофі МАУ в Ірані загинули 11 українців. Серед них: троє пілотів - Наумкин Олексій Євгенович, Гапоненко Володимир Іванович, Хоменко Сергій Анатолійович; шість бортпровідників - Стадник Катерина Олегівна, Матьков Ігор Валерійович, Микитюк Марія Михайлівна, Ліхно Денис Михайлович, Овчарук Валерія Євгенівна, Сологуб Юлія Миколаївна; і дві пасажирки - Ольга Кобюк і Олена Малахова.

Нагадаємо, український літак МАУ був збитий іранською ракетою в районі Тегерана вранці 8 січня. Боїнг 737 з 176 людьми на борт здійснював рейс зі столиці Ірану до Києва. Тільки через три дні Іран офіційно визнав, що вдарив по українському літаку бойової ракетою ППО через "людську помилку" - іранські військові нібито прийняли боїнг за "ворожий об'єкт".

Крім 11 українців, на борту літака МАУ загинули 82 громадянина Ірану, 63 громадянина Канади, 10 - Швеції, чотири - Афганістану, по три - ФРН і Великої Британії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 19 січня Україна прощається із загиблими українцями в катастрофі МАУ в Ірані. Літак з їх тілами приземлився в міжнародному аеропорту "Бориспіль" о 11:00. У церемонії прощання із загиблими в катастрофі українцями можуть взяти участь всі бажаючі - попрощатися з "янголами" можна з 13:00 до 19:00 в терміналі В аеропорту Бориспіль.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?