У Держдумі РФ шокували новою заявою про статус окупованого Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

У Держдумі РФ шокували новою заявою про статус окупованого Донбасу

У Держдумі РФ шокували новою заявою про статус окупованого Донбасу
Джерело:  online.ua

У Росії продовжують робити шокуючі заяви про окупований Донбасі. На цей раз депутат Держдуми РФ Андрій Козенко "включив" так звані "ЛНР" і "ДНР" до складу Росії. Він заявив, що окупований Донбас є особливим суб'єктом РФ. Про це Козенко заявив під час виступу в окупованому Сімферополі, відео якого опублікував журналіст Денис Казанський в Twitter, передає ONLINE.UA.

"Ми публічно говоримо про те, що ДНР і ЛНР сьогодні є особливими суб'єктами Російської Федерації. Те, яку політику ми проводимо з боку народної дипломатії, це сьогодні дуже важливо. Нам потрібно нарощувати взаємовигідні економічні програми, соціальне співробітництво, співпрацю політичну", - заявив Козенко, фактично визнавши окупацію українського Донбасу Росією.

Крім того, російський депутат закликав усіх росіян, що проживають в Україні, об'єднатися в "потужний проросійський рух".

"Ось вже і відкрите визнання в окупації ОРДЛО. Ніколи ще громадянська війна не була настільки громадянською", - прокоментував заяву російського депутата український журналіст.

Нагадаємо, бойовики регулярно висувають ультиматуми українській владі щодо Донбасу. Вони вимагають, щоб офіційний Київ обговорював з ними закон про особливий статус Донбасу, після чого включив його в Конституцію України. Представники незаконних формувань також вимагають, щоб Україна припинила переслідування і покарання бойовиків, які брали участь в бойових діях.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що бойовики поставили Зеленському новий обурливий ультиматум по Донбасу. Вони пригрозили, що війна не закінчиться, поки офіційний Київ не сяде за стіл переговорів з бойовиками.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?